Alpská zemiaková polievka

29. března 2009 v 15:27 |  Polievočky

PRÍPRAVA: 30 MINÚT
500 g zemiakov
1 väčšia cibuľa
1 pór
2 mrkvy
50 g masla
1 strúčik cesnaku
1 liter kuracieho vývaru
150 g tvrdého strúhaného syra
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
majorán
soľ

POSTUP:

1.

Zemiaky ošúpeme, mrkvu a cibuľu očistíme a všetko nakrájame na malé kocky, pór na kolieska a podusíme v hrnci na polovici mas- la.

2.

Postupne pridávame roztlačený cesnak, zalejeme vývarom alebo bujónom a varíme asi 15 minút.

3.

Do hrnca pridáme polovicu strúhaného syra, osolíme, dochutíme muškátovým orieškom, majoránom a zeleninu dovaríme domäkka.

4.

Zvyšok strúhaného syra nasypeme do polievky naservírovanej v tanieri.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama