Banány v parížskom kréme

22. března 2009 v 10:57 |  Extra mlsné jazýčky

POTREBUJEME: 300 g čokolády na varenie, 400 ml smotany na varenie, 100 g práškového cukru 100 g masla, 20 g želatíny, 250 ml mlieka, 600g banánov, 100 g maslových sušienok


1. Deň vopred si na miernom plameni rozpustíme v smotane kúsky polámanej čokolády, práškový cukor a maslo. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú po vychladnutí odložíme do chladničky.
2. Na druhý deň kašu vyšľaháme do peny. Vo vlažnom mlieku necháme rozpustiť želatínu. Po rozpustení ju pridáme do vyšľahaného krému, premiešame a krém rozdelíme na dve časti.
3. Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou a na dno dáme polovičnú časť krému. Na krém poukladáme časť maslových sušienok.
4. Ošúpané banány pozdĺžne rozkrojíme na dve časti. Ukladáme ich do formy na sušienky. Banány potrieme zvyšným krémom, uložíme na sušienky, ktoré mierne pritlačíme. Prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky na 8 až 10 hodín. Po stuhnutí z formy vyklopíme, fóliu odstránime, pokrájame na kúsky a ozdobíme šľahačkou. Pre 10 osôb, čas prípravy: 35 minút
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama