Bravčové závitky na rošte

23. března 2009 v 18:12 |  Mäsko

Grilovanému jedlu dodá vôňu kôra z borovice alebo drevené hoblinky z orecha, jablone, čerešne, ktoré ku koncu grilovania rovnomerne nasypete priamo na uhlie. Ak ich predtým namočíte, vydržia dlhšie. Na prevoňanie môžete použiť aj vetvičky rozmarínu, tymianu, šalvie alebo bobuľky borievok. Soľ a korenie pridávajte do jedla až tesne pred skončením grilovania. Soľ totiž vyťahuje zo surového mäsa šťavu.

pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky
  • 4 dlhé plátky slaniny
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 4 kovové ihly
    Marináda:
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 PL worcesterskej omáčky
  • 1 PL sladkej sójovej omáčky
  • 1 ČL vegety
  • 1 ČL grilovacieho korenia
  • mleté čierne korenie

Postup:

1. Umyté mäso osušíme, nakrájame na dlhšie pásy široké asi 5 cm a jemne naklepeme. Z pretlačeného cesnaku, oleja, worcesterskej a sójovej omáčky, vegety, grilovacieho a čierneho korenia vymiešame marinádu, do ktorej vložíme pripravené mäso. V chladničke necháme marinovať asi 2 hodiny.
2. Mäso z marinády vyberieme, položíme naň plátok slaniny, štvrtku ošúpanej cibule a stočíme do závitka. Závitky napichneme na kovové ihly a potrieme zvyškom marinády.
3. Závitky položíme priamo na rošt a grilujeme asi 20 minút z oboch strán. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a chlebom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama