Čokoládová pena s mascarpone

21. března 2009 v 23:11 |  Nápoje

Potrebujeme:

  • 80 g čokolády s vyšším obsahom kakaa
  • 100 g mascarpone
  • 1 PL práškového cukru
  • šťavu z polovice citróna
  • 100 ml smotany na šľahanie Mätová zmes:
  • 2 hrste mätových lístkov
  • 3 PL kryštálového cukru
  • šťava z polovice citróna

Postup:

1. Nad parou pomaly rozpustíme nasekanú čokoládu a necháme mierne vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha. V miske vymiešame mascarpone, práškový cukor a citrónovú šťavu; môžeme si pomôcť aj elektrickým ručným šľahačom. Krém zľahka spojíme s vyšľahanou smotanou a rozpustenou čokoládu.
2. V mažiariku alebo v miske roztlačíme mätové lístky s cukrom a citrónovou šťavou. Čokoládovú penu rozdelíme do štyroch pohárov a ozdobíme mätovou zmesou. Podávame vychladené.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama