Divá polievka

29. března 2009 v 18:07 |  Polievočky

PRÍPRAVA: 30 MINÚT: 1 menšie kura, 1 lyžica jablkového octu, 200 g čerstvej žihľavy, 2 lyžice kyslej smotany, 2 lyžice nasekanej pažítky, koriander

POSTUP: 1. Celé kura na miernom ohni uvaríme, vyberieme a oberieme z kostí. 20 minút

2. Približne 200 ml vývaru rozmixujeme spolu so žihľavou, s kyslou smotanou a mäsom. 5 minút

3. Vývar ochutíme octom a koriandrom, potom doň vlejeme rozmixovanú zmes. Môžeme ešte krátko povariť. Na tanieri dozdobíme posekanou pažítkou. 5 minút

NÁŠ TIP: V prípade, že nemáte čerstvú žihľavu, môžete použiť aj listy špenátu, prípadne chuťovo zaujímavejšiu bazalku, petržlen alebo listy koriandra.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama