Gulášová polievka

21. března 2009 v 22:52 |  Polievočky

Potrebujeme:
  • 300 g bravčového mäsa z pliecka
  • 1 PL gulášového korenia
  • 1 PL oleja
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšiu paradajku
  • 1 zelenú papriku
  • 4 zemiaky
  • 3 bobuľky nového korenia
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1 ČL drvenej rasce
  • 1 ČL sušeného majoránu
  • soľ, mleté čierne korenie
  • kyslú smotanu na ozdobenie

Postup:

1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Posypeme gulášovým korením, premiešame a ne­cháme v mise chvíľu odstáť.
2. Medzitým v hrnci rozo­hrejeme olej a krátko osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Primiešame na menšie kúsky nakrájanú olúpanú paradajku, na pásiky nakrájanú papriku a celé korenie. Krátko podusíme. Do hrnca pridáme mäso, posypeme mletou paprikou a rascou. Pri­kryté dusíme 15 minút.
3. Do polievky nastrúhame jeden očistený zemiak, podlejeme trochou horúcej vody, premiešame a dusíme ešte 10 minút. Potom prilejeme 1,2 l horúcej vody a za občasného miešania varíme 20 až 25 minút.
4. Keď je mäso takmer mäk­ké, do polievky pridáme na kocky pokrájané zvyšné zemiaky. Varíme ešte asi 10 minút domäkka. Nakoniec polievku dochutíme majoránom, mletým korením a soľou. Na tanieri ozdobíme kopčekom kyslej smotany a podávame s chlebom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama