Hejk na špenáte

26. března 2009 v 15:44 |  Rybky

Potrebujeme:

  • 4 filety z hejka (môže byť aj aljašská treska)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 g masla
  • 450 g čerstvých špenátových listov
  • 30 g hrozienok
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL drvenej rasce
  • štipku vegety
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

1. Rybie filety umyjeme, osušíme papierovým obrúskom, posypeme rascou, vegetou a kore- ním. V panvici rozohrejeme maslo a filety z oboch strán asi 10 minút smažíme. Dve minúty pred koncom ich potrieme rozotretým cesnakom.
2. Prepláchnuté špenátové listy a hrozienka krátko sparíme v hrnci v troche vody. Osolíme a dochutíme sójovou omáčkou. Rozdelíme na taniere spolu s opečenými filetami. Môžeme podávať s volským okom a zemiakmi, s dusenou zeleninou alebo s chlebom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama