Horúca čokoláda

21. března 2009 v 23:10 |  Nápoje

Potrebujeme:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 50 g čokolády na varenie
  • 2 PL koňaku
  • štipku mletej škorice alebo kakaa na ozdobenie

Postup:

1. V menšom hrnci zohrejeme polovicu smotany, ale nevaríme ju.
2. Do iného hrnca dáme čokoládu nalámanú na malé kúsky. Nalejeme na ňu horúcu smotanu a miešame tak dlho, kým sa nerozpustí.
3. Dolejeme zvyšok smotany a nápoj mierne prehrejeme.
4. Horúcu čokoládu prelejeme do väčšej šálky, prilejeme koňak a posypeme škoricou alebo kakaom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama