Hrášková polievka s haluškami

22. března 2009 v 10:52 |  Polievočky

POTREBUJEME: 500 g mrazeného hrášku, 1 mrkvu, 1 menší pór, maslo, mäsový vývar, 150 g tmavého chleba, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, 1 až 2 lyžice hrubej múky, preosiatu strúhanku, nasekanú pažítku

1. Hrášok orestujeme na rozpustenom masle. Pridáme pokrájanú mrkvu s pórom a spolu opečieme. Posolíme, podlejeme mäsovým vývarom a necháme variť.
2. Medzitým z tmavého chleba zrežeme kôrky. Chlieb pokrájame na kúsky, pokvapkáme ich mliekom a necháme odstáť. Prebytočné mlieko z chleba vytlačíme. Pridáme rozšľahané vajcia, nasekanú pažítku, soľ, mleté čierne korenie, hrubú múku a strúhanku. Vypracujeme tuhšiu masu, mokrými rukami tvarujeme halušky a dáme ich variť do polievky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama