Jablková torta

31. března 2009 v 15:03 |  Torty

PRÍPRAVA: 40 MINÚT: 300 g jabĺk, 350 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 100 ml oleja, 150 ml mlieka, 2 vajcia, 2 lyžice rumu, 100 g pomletých orechov, 100 g hrozienok, 1 lyžica mletej škorice, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy

POSTUP: 1. Do misy dáme vajcia, cukor, olej, mlieko, rum a všetko dobre vymiešame. Pridáme očistené a nadrobno nakrájané jablká a premiešame. 15 minút

2. Postupne do zmesi pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva, práškový a vanilínový cukor, orechy, hrozienka a škoricu a vypracujeme hladké cesto. 10 minút

3. Cesto dôkladne premiešame a vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. Vychladnutú tortu môžeme ozdobiť šľahačkou a plátkami jablka. 15 minút

elektrická rúra: 160 °C, teplovzdušná rúra: 140 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 40 minút

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama