Juhoslovanský krémeš

22. března 2009 v 10:56 |  Sladučké jedlá

POTREBUJEME: 1 lístkové cesto rozdelíme na dve časti Orechové cesto: 5 vajec, 200 g kryštálového cukru,, 1 prášok do pečiva, 80 g mletých vlašských orechov, 4 lyžice múky, (2 lyžice hrubej a 2 lyžice polohrubej múky) Krém: 700 ml mlieka, 7 lyžíc hladkej múky, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru

1. Upečieme dva pláty rozvaľkaného lístkového cesta rozprestretého na celú plochu plytkého plechu.
2. Medzitým si pripravíme orechové cesto: celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme pomleté orechy a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
3. Spodný, upečený plát lístkového cesta potrieme polovicou vychladnutého krému. Zvrchu položíme upečené orechové cesto a potrieme zvyšným krémom a navrch položíme druhý plát lístkového cesta. Necháme odležať v chladničke a posypeme vrstvou práškového cukru.
Príprava krému: Dáme variť 700 ml mlieka a za stáleho miešania postupne pridávame 7 lyžíc hladkej múky a spolu varíme, až kým nevznikne hladká masa. Potom vymiešame 250 g masla, 200 g práškového cukru a 1 balíček vanilínového cukru. Všetko spolu zmiešame a pridáme do uvareného a mierne vychladnutého krému.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama