Kapor na červenom víne

21. března 2009 v 22:44 |  Rybky

Potrebujeme:

  • 1 menšieho kapra
  • hladkú múku na obaľovanie
  • olej
  • 1 menšiu cibuľu
  • 2 bobkové listy
  • 2 PL kečupu
  • 1 kocku bujónu
  • 200 ml červeného vína
  • 4 zrnká nového korenia
  • 1 citrón
  • 1 PL posekanej petržlenovej vňate
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

1. Kapra umyjeme, očistíme a rozporciuje- me. Každý kúsok osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v hladkej múke.
2. Na panvici rozohrejeme olej a jednotlivé porcie ryby osmažíme z oboch strán. Odložíme do alobalu, aby nevychladli.
3. Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kečup, bobkové listy, nové korenie, bujónovú kocku rozpustenú v 100 ml teplej vody a červené víno. Premiešame a chvíľu povaríme.
4. Hotovú zmes precedíme, vložíme do nej pripravené porcie kapra, kolieska citróna a na miernom ohni dusíme ešte asi 10 minút. Hotové jedlo posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakmi.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama