Kurča po provensalsky

27. března 2009 v 21:10 |  Mäsko

Suroviny

1 kurča
70 g oravskej údenej slaniny
2 dl bieleho vína
2 dl masoxového vývaru
3 lyžice oleja
1 lyžica hladkej múky
2 paradajky, tymian
bobkový list
celé čierne korenie
rozmarín
čerstvá petržlenová vňať

Pracovný postup

Kurča rozporciujeme a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu pripevníme ihlicou. Takto upravené mäso poprášime hladkou múkou
a prudko opečieme na rozohriatom oleji. Podlejeme bielym vínom a masoxovým vývarom. Pridáme pokrájané paradajky, tymian, bobkový list, 2 až
3 zrnká čierneho korenia. Prikryté dusíme takmer domäkka asi hodinu. Potom pridáme čerstvý rozmarín a dusíme ešte 10 až
15 minút. Na tanieri môžeme posypať petržlenovou vňaťou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama