Kurča v horčicovej omáčke

22. března 2009 v 14:25 |  Mäsko

POTREBUJEME: 1 naporciované kurča, 700 ml kuracieho vývaru, 1 viazaničku pažítky, 1 PL stredne pikantnej horčice, 1 PL kremžskej horčice, 1/2 lyžičky mletej kurkumy, 150 g kyslej smotany s vysokým obsahom tuku, 1 až 2 lyžičky maizeny, čierne mleté korenie, soľ, 100 g zaváraných uhoriek, cukor

AKO NA TO:
1. Naporciované kurča umyjeme a asi 25 minút povaríme pri stredne vysokej teplote vo vývare.
2. Oba druhy horčice, kurkumu, smotanu a maizenu dohladka vymiešame s pažítkou pokrájanou na kúsky hrubé približne 2 cm a podľa potreby dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
3. Uvarené kurča odstavíme, vývar zlejeme a odložíme. Asi 400 ml vývaru dáme zovrieť a opatrne k nemu metličkou všľaháme horčicový krém. Krátko povaríme, dochutíme soľou, čiernym mletým korením a štipkou cukru.
4. Vychladnuté kúsky kurčaťa môžeme vykostiť a zbaviť kože. Jednotlivé porcie prelejeme horčicovou omáčkou a posypeme na kúsky pokrájanou sterilizovanou uhorkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama