Kysnuté rožky

21. března 2009 v 22:37 |  Sladučké jedlá

Potrebujeme:

  • Na kvások:
  • 100 ml teplej vody
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 42 g droždia
    Na cesto:
  • 1 kg hladkej múky špeciál
  • 300 ml oleja
  • 500 ml mlieka
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1 vajce + 1 vajce na potretie
  • 1 kypriaci prášok
  • 2 ČL soli
  • hladkú múku na pomúčenie dosky
  • ľubovoľný lekvár alebo nutellu

Postup:

1. Do teplej vody pridáme lyžicu cukru, droždie a kvások necháme vykysnúť. Do preosiatej múky s kypria­cim práškom pridáme vykysnutý kvások, olej, mlieko, cukor, vajce a soľ. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.
2. Pripravené cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 8 bochníkov. Každý rozvaľkáme do tvaru kruhu a rozdelíme ako tortu na 8 trojuholníkov. Naplníme ich ľubovoľným lekvárom alebo nutellou.
3. Jednotlivé časti zatočíme od širšieho konca k užšiemu, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 15 minút pri teplote 180 °C.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama