Letná papriková nátierka

27. března 2009 v 15:47 |  Nátierky

Potrebujeme:

  • 1 kg očistenej mäsitej červenej papriky
  • 250 g cibule
  • 250 g baklažánu
  • 125 ml octu
  • 125 ml oleja
  • 30 g kryštálového cukru
  • soľ

Postup:

1. Papriku umyjeme, pre­krojíme a odstránime dužinu. Cibuľu očistíme, baklažán olúpeme a pokrájame na menšie kúsky. Spolu s paprikou všetko pomelieme na mäsovom mlynčeku.
2. Do zmesi pridáme podľa chuti ocot, olej, cukor a soľ. Na miernom plameni pomaly varíme do zhustnutia asi 30 až 40 minút.
3. Malé zaváracie poháre naplníme nátierkou, uzavrieme a pri teplote 85 °C sterilizujeme 10 mi­nút.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama