Pečené údené stehno s pivom

22. března 2009 v 11:05 |  Mäsko

Potrebujeme: 650 g údeného sedliackeho stehna, 2 lyžice tmavého cukru, 1 lyžičku dijónskej horčice, 3 až 4 klinčeky, 1 lyžicu tmavého piva, Na podlievanie: 350 až 500 ml tmavého piva


1. Z tmavého cukru, horčice, podrvených klinčekov a tmavého piva si pripravíme marinádu.
2. Z údeného stehna odstránime vrchnú časť kože, mäso potrieme marinádou a uložíme do hlbšej zapekacej misy. Podlejeme tmavým pivom, prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme asi 60 až 80 minút.
3. Počas pečenia mäso často podlievame a prelievame tmavým pivom. Pred dopečením alobal odstránime a mäso necháme zapiecť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama