Pestré pohánkové rizoto

21. března 2009 v 23:17 |  Ryža

Potrebujeme:

  • 80 g lúpanej pohánky
  • 1 men­ší pór
  • 100 g čerstvých húb (napr. šampiňónov, hlivy alebo kuriatok)
  • 200 g karfiolu alebo brokolice
  • 20 g masla alebo rastlinného oleja
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 1 sušenú čili papričku
  • štipku mletého šafranu
  • soľ a mleté čierne korenie na ochutenie
  • 250 ml zeleninového vývaru (môže byť aj z bujónu)
  • 1 PL čerstvo nasekaných byliniek podľa chuti (bazalka, petržlen, krkoška, pažítka)
  • 2 PL strúhaného parmezánu

Postup:

1. Z póru odrežeme zelenú časť, umyjeme, rozrežeme na polovicu a nakrájame na tenké plátky. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Karfiol alebo brokolicu rozdelíme na malé ružičky.
2. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opečieme v hrnci na rozohriatom tuku. Potom pridáme pór, huby a karfiol a za stáleho miešania opečieme.
3. Na opečenú zeleninu nasypeme pohánku, hrášok, pomletú alebo posekanú čili papričku, šafran, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a zalejeme vývarom. Privedieme do varu a povaríme v zakrytom hrnci asi 15 minút na miernom plameni, kým pohánka nenapučí. Hotové rizoto servírujeme so strúhaným syrom a s čerstvými bylinkami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama