Plnené košíčky

21. března 2009 v 22:50 |  Čo ponúknuť hosťom

Potrebujeme:

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla alebo rastlinného tuku
  • 1 vajce
  • 2 PL studenej vody
  • soľ

Postup:

Z múky, masla, vajca, vody a zo soli vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na hodinu odpočinúť. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrojíme kolieska podľa veľkosti košíčkových formičiek a dáme ich na obrátené formičky, poukladané na plechu. Plech s košíčkami vložíme do horúcej rúry a pri teplote 200 °C pečieme asi 8 minút. Po miernom vychladnutí odstránime košíčky z formičiek, necháme vychladnúť a naplníme niektorou penou.
Náš tip: Košíčky si môžete upiecť do zásoby a pred podávaním ich naplniť rôznymi penami.
Tvarohová pena s kôprom: 50 g mäkkého tvarohu, 50 g rastlinného masla (rama), 50 g topeného syra v črievku, najemno posekaný kôpor, soľ Tvarohová pena s mrkvou: 50 g mäkkého tvarohu, 50 g rastlinného masla (rama), 25 g uvarenej najemno rozmixovanej mrkvy, 50 g nátierkového masla
Košíčky s lososovou penou: 50 g rastlinného masla (rama), 25 g lososa v oleji (nepravého), soľ, 1 ČL citrónovej šťavy, 50 g nátierkového masla, 50 g topeného syra v črievku
Košíčky s cesnakovou penou: 50 g nátierkového masla, 50 g topeného syra v črievku, 1 strúčik prelisovaného cesnaku, soľ
Postup: Všetky ingrediencie na penu dobre vymiešame a našľaháme, potom nimi naplníme cukrárske vrecko s ozdobným násadcom a košíčky naplníme. Môžeme ich ozdobiť orechom, kaparou, olivou alebo kapiou.

Ppoznámka: recept je pre 70 až 80 kusov.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama