Pravé tiramisu

28. března 2009 v 22:51 |  Sladučké jedlá

PRÍPRAVA: 45 MINÚT: 2 balenia podlhovastých talianskych piškót, 500 g mascarpone, 250 ml presso kávy, 4 lyžice práškového cukru, 8 lyžíc mandľového likéru, 8 lyžíc vaječného likéru, 250 ml šľahačky, kakao na posypanie



POSTUP: 1. Uvaríme silnú kávu a necháme ju vychladnúť. Potom do nej pridáme mandľový likér.

2. Mascarpone vyšľaháme s cukrom, postupne vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača).

3. Do misy obdĺžnikového priemeru 20 × 35 cm poukladáme piškóty, ktoré polejeme kávou. Ak chceme, aby bol zákusok hotový skôr, piškóty v káve namáčame. Potrieme krémom, dáme znovu piškóty a na ne krém. Vrch posypeme kakaom. Zákusok vložíme do chladničky minimálne na 5 hodín.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama