Škoricovníky

28. března 2009 v 22:57 |  Sladučké jedlá

RÍPRAVA: 50 MINÚT
CESTO: 1 kocka droždia, 250 ml mlieka, 450 g hladkej múky, 7 žĺtkov, 180 g kryštálového cukru, 150 g tuku na pečenie, 2 lyžičky škorice, soľ.

Postup:

1. Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, vymiešame s 50 g múky dohladka a prikryté odložíme na teplé miesto,aby sa vytvoril kvások. Žĺtky vymiešame s 80 g cukru a 100 g hery. Do zvyšnej múky pridáme štipku soli, vymiešaný tuk so žĺtkami a s cukrom, nakysnutý kvások a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 30 minút.
25 minút

2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme zvyškom rozpusteného tuku a posypeme 100 g cukru a škoricou.
10 minút

3. Cesto stočíme a nožom krájame 3-centimetrové kúsky. Naležato ukladáme na vymastený plech. Necháme ešte 20 minút kysnúť a dáme piecť.
15 minút

elektrická rúra: 170 °C, teplovzdušná rúra: 150 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 30 minút
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama