Sladké malinové srdce

22. března 2009 v 11:02 |  Torty

POTREBUJEME: 1 formu na pečenie v tvare srdca, Cesto: 2 stredne veľké vajcia, 90 g kryštálového cukru, štipku soli, 100 g polohrubej múky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, Krém: 300 g mrazených malín, 8 plátkov bielej želatíny, 100 g práškového cukru, 300 g hustej kyslej smotany, 300 g smotany na šľahanie, Na ozdobenie: čerstvé alebo mrazené ovocie


1. Do väčšej misy rozbijeme vajcia, pridáme cukor, 2 lyžice vody a štipku soli. Pomocou ručného šľahača asi 10 minút šľaháme, kým nezís-kame cesto krémovej konzistencie. Múku premiešame s kypriacim práškom a cez sitko preosejeme na cesto. Opatrne ju zapracujeme metličkou na šľahanie do cesta. Cesto vlejeme do tortovej vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme 25 až 30 minút v predhriatej rúre pri teplote 175 °C. Upečený tortový korpus necháme 5 minút odpočívať vo forme a potom ho vyklopíme.
2. Príprava krému: Maliny necháme rozmraziť. Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Maliny spolu s cukrom roztlačíme na pyré a pretlačíme cez sitko. Malinové pyré zmiešame s kyslou smotanou.
3. Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale. Pridáme k nej 5 lyžíc krému a premiešame. Za stáleho miešania ju primiešame do pripraveného malinového krému. Zmes dáme asi na 5 minút do chladu. Zatiaľ vyšľaháme dotuha smotanu. Len čo začne želatína v kréme tuhnúť, krém ešte raz dôkladne premiešame a opatrne doň zapracujeme vyšľahanú smotanu.
4. Vychladnutý tortový korpus vodorovne prerežeme. Spodnú časť potrieme tretinou krému, priklopíme druhou časťou korpusu a celú tortu zo všetkých strán, aj zhora, potrieme zvyšným krémom. Tortu dáme asi na hodinu stuhnúť na chladné miesto. Tesne pred podávaním ju ozdobíme ovocím.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama