Syrové lievance

22. března 2009 v 10:54 |  Predjedlá

POTREBUJEME: Na cesto: 200 g nastrúhaného údeného syra, 250 g polohrubej múky, 20 g droždia, 400 ml mlieka, 2 vajcia, 10 g strúhaného parmezánu, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, 50 g nakrájanej mäkkej salámy

1. V 100 ml vlažného mlieka rozpustíme droždie, ktoré potom pridáme do misky spolu s múkou, so zvyšným mliekom, s nastrúhaným údeným syrom a so strúhaným parmezánom.
2. Pridáme žĺtky, petržlenovú vňať, mäkkú salámu a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, vegetou a premiešame.
3. Na olejom potretej panvici upečieme lievance. Po upečení ich môžeme ochutiť kyslou smotanou a posypať strúhaným parmezánom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama