Tvarohová dobrôtka

21. března 2009 v 22:47 |  Sladučké jedlá

Potrebujeme:

  • Korpus
  • 200 g sušienok (maslové sušienky, BeBe a pod.)
  • 120 g masla
  • 200 g sušených marhúľ
  • rum na namočenie marhúľ
    Plnka
  • 400 g tvarohu
  • 200 g krémového syra mascarpone
  • 4 celé vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 až 3 ČL škrobovej múčky
  • šťavu z jednej limetky alebo citróna

Postup:

1. Sušienky rozdrvíme a v mis­ke zmiešame s rozpusteným maslom. Namiesto drvenia môžeme sušienky najprv rozmixovať a potom pridať maslo. Otvárateľnú tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a pripravenú maslovo-sušienkovú zmes dobre natlačíme obrátenou lyžicou na dno a boky formy.
2. Potom na korpus naukladáme nakrájané sušené marhule, ktoré sme predtým, najlepšie deň vopred, namočili v rume. Môžeme použiť aj zavárané hrušky, marhule alebo iné ovocie. Potom tortovú formu s korpusom uložíme stuhnúť do chladničky.
3. Medzitým si pripravíme plnku: vajcia vymiešame s cuk­rom do penista. Postup­ne primiešavame tvaroh, krémový syr, škrobovú múčku a podľa chuti citrónovú alebo limetkovú šťavu. Tvarohovú plnku vylejeme na pripravený korpus a pečieme v predhriatej rúre pri teplote asi 170 °C (teplovzdušná rúra 150 °C) 50 až 60 minút, kým povrch nestuhne. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme ovocím.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama