Velkonocny plneny veniec

28. března 2009 v 14:02 |  Sviatočné jedlá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g polohrubej muky, 30 g drozdia alebo 3/4 lyzicky suseneho, 3 lyzice cukru, 4 lyzice roztopeneho tuku, 2 zltky, necele 2 dcl mlieka; plnka: 100 g sekanych orechov, 50 gramov hrozienok, 2 PL struhanej cokolady, 1 PL rumu, 4 PL medu

POSTUP PŘÍPRAVY

kuk dole......
cesto som nechala vykysnut v pekarnicke, ak nemate pekaren cesto pripravte klasickym sposobom...

zatial co cesto kysne si pripravime plnku; nasekane orechy zmiesajte s cokoladou a hrozienkami, pridajte med a rum......

po vykysnuti cesto vyvalkajte na obdlznik a potrite plnkou......

zvinte do rolady.....

konce spojte spolu a potrite vajickom......

kuchynskymi noznicami cesto nastrihnite asi do 2/3 asi 1 1/2 cm od seba.....

jednotlive "zarezky" oddelte od seba trosku vykrutte do strany, aby plnka vykukala....

pecte na 180 - 190 stupnov 15- 25 minut do hneda.....

na zaver popraste praskovym cukrom alebo polejte rumovou polevou a ozdobte vajickami.....
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama