Vianočné opekance

21. března 2009 v 23:00 |  Sviatočné jedlá

Potrebujeme:

  • 3 staršie rožky
  • 100 ml mlieka
  • 1 ČL medu (podľa chuti)
  • pomletý mak (podľa chuti)
  • práškový cukor na posypanie
  • roztopené maslo na poliatie

Postup:

1. Rožky nakrájame asi na 1 cm hrubé kolieska. Do ružova ich opečieme na rozohriatom masle na panvici. Takéto voňavé a chrumkavé rožky poukladáme po vrstvách do širšej plytkejšej misy.
2. Jednotlivé vrstvy rožkov zalievame horúcim mliekom, v ktorom rozpustíme med a rovnomerne ich zasypávame pomletým makom a práškovým cukrom.
3. Na záver poslednú vrstvu tiež posypeme makom a cukrom a polejeme roztopeným maslom.
Náš tip: Opekance môžete pripraviť aj do viacerých menších misiek po jednej porcii.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama