Zemiakové pagáče

31. března 2009 v 15:49 |  Slané jedlá

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 450 g uvarených vychladnutých zemiakov
  • 120 g masla
  • 1 vajce
  • 300 ml mlieka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 100 ml oleja soľ

    Na potretie:
  • 1 vajce
  • soľ
  • sezamové semiačka
  • celá rasca

Postup:

1. Najprv si pripravíme kvások. Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, pridáme soľ, trochu cukru ateplom mieste necháme nakysnúť. Potom dáme kvások do misky spolu s celým vajcom, hladkou múkou a so soľou. Prilejeme olej a vypracujeme vláčne cesto.
2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Postrúhame naň polovicu masla a zemiakov. Preložíme ho a necháme 20 minút kysnúť na teplom mieste.
3. Nakysnuté cesto znova rozvaľkáme a postrúhame naň zvyšnú časť masla so zemiakmi. Znova preložíme a odložíme na teplé miesto na 15 až 20 minút.
4. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a pomocou formičky vykrajujeme pagáče, ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie.
5. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme soľou, celou rascou, sezamovými semiačkami a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme asi 40 minút pri teplote 180 °C.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marienka Marienka | E-mail | Web | 21. března 2014 v 21:37 | Reagovat

Ahoj :-).
Našla som Tvoj perfektný recept na zemiakové pagáčiky. Sú nádherné! ;-) Máš ich utešené. Rada ich v najbližšom čase vyskúčam. Mňam, už sa na ne teším! :-) Krásny blog máš! Si šikulienka!
Prajem Ti veľa úspechov! ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama