Biela roláda Patrícia

1. dubna 2009 v 16:44 |  Sladučké jedlá

ČAS PRÍPRAVY: 2 HODINY
CESTO:
5 vajec
100 g kryštálového cukru
1 lyžica oleja
150 g polohrubej múky
1 lyžička kypriaceho prášku
džem
PLNKA:
3 vajcia
4 lyžice kryštálového cukru
4 lyžice polohrubej múky
štipka kypriaceho prášku
2 lyžice kakaa
100 ml rumu
100 ml jahodového alebo malinového sirupu
džem
KRÉM:
50 g stuženého tuku Palmarin
50 g práškového cukru
BIELA HMOTA:
130 g sušeného mlieka
130 g práškového cukru
130 g stuženého tuku Cera
čokoládová poleva

POSTUP
1.

Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme kryštálový cukor, žĺtky a lyžicu oleja. Nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené cesto zavinieme aj s papierom. Vychladnutú roládu rozvinieme, stiahneme z nej papier, potrieme džemom a pozdĺž dlhšieho okraja cesta vytvoríme z pripravenej plnky valček. Cesto opäť zrolujeme.

2.

Plnka: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupneprimiešame 4 lyžice kryštálového cukru, žĺtky a 4 lyžice múky so štipkou kypriaceho prášku. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené vychladnuté cesto rozmrvíme do misy, pridáme 2 lyžice kakaa, 3 lyžice džemu, rum, sirup a spracujeme na tuhú hmotu.

3.

Krém: Palmarin s cukrom dobre vymiešame a touto zmesou natrieme povrch rolády. Biela hmota: Zo sušeného mlieka, práškového cukru a tuku vypracujeme tuhšiu hmotu, ktorú vložíme do igelitového vrecka (2540 cm)a vyvaľkáme. Vrecko z jednej strany rozstrihneme, hmotu preklopíme na roládu a mierne pritlačíme. Povrch rolády ozdobíme čokoládovou polevou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama