Bravčové karé so slaninkou a s oreganom

5. dubna 2009 v 10:21 |  Mäsko

POTREBUJEME: 800 g bravčového karé, strúčik cesnaku, 5 pomarančov, 100 g prerastenej slaninky, 40 g masla, 150 ml bieleho suchého vína, oregano, šťavu zo 6 pomarančov

1. Cesnak ošúpeme a pokrájame na tenké plátky. Z jedného pomaranča ošúpeme pomarančovú časť kôry a pokrájame ju na tenké pásiky. Do karé urobíme na viacerých miestach zárezy. Do každého vložíme plátok cesnaku a rez pomarančovej kôry. Okraje rezu stlačíme. Mäso osolíme, okoreníme a obalíme plátkami slaninky. Upevníme ich špáradlami alebo kúskami drevených špajdlí.
2. Na panvici rozpustíme 20 g masla a obalené karé na ňom krátko opečieme. Podlejeme ho 150 ml suchého bieleho vína, teplotu znížime na minimum a dusíme, kým sa víno nevyparí na polovičné množstvo. Do panvice pridáme oregano a šťavu zo 6 pomarančov, krátko podusíme. Mäso so šťavou preložíme do rúry vyhriatej na 180 °C, prikryjeme alobalom a pečieme asi 40 minút.
3. Potom alobal odstránime a okolo mäsa uložíme 4 pomaranče prekrojené priečne na polovicu. Vznikne nám 8 ružíc. Na každú položíme kúsok masla, osolíme, okoreníme a dáme s mäsom ešte na ďalších 20 minút zapiecť. Upečené mäsko necháme aspoň 10 minút odpočívať, až potom ho pokrájame.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama