Bryndzové chuťovky

17. dubna 2009 v 16:49 |  Slané jedlá

Potrebujeme:

  • 150 g zemiakov uvarených v šupke
  • 150 g bryndze
  • 150 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 1 žĺtok + bielok na potretie
  • štipku soli
  • drvenú rascu a mletú červenú papriku na posypanie

Postup:

1. Uvarené zemiaky ošúpeme a postrúhame. Primiešame bryndzu, preosiatu múku, zmäknuté maslo, žĺtok a štipku soli. Vypracujeme vláčne cesto. Na pomúčenej doske z cesta vyvaľ­káme plát hrubý asi 1 cm, potrieme ho bielkom a posypeme rascou zmiešanou s mletou paprikou.
2. Ostrôžkou alebo ostrým nožom pokrájame na pásiky široké asi 1,5 cm a dlhé asi 5 cm. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 200 °C pečieme dozlatista asi 8 minút.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama