Bryndzové halušky

5. dubna 2009 v 20:26 |  Slané jedlá

Potrebujeme:
soľ
Postup:
Zemiaky očistíme, umyjeme, postrúhame a osolíme. Primiešame vajce a toľko múky, aby sme dostali polotuhé cesto.
Hotové cesto pomocou haluškárne alebo nožom z lopára hádžeme do vriacej vody so soľou a varíme. Uvarené halušky scedíme a polejeme výpekom zo slaniny. Po premiešaní pridáme bryndzu vymiešanú s kyslou smotanou. Vrch ozdobíme trochou bryndze so smotanou a upraženou slaninou.
halušky halušky
1,5 kg zemiaky
200 g múka hladká
1 ks vajce
300 g bryndza
100 g slannina
smotana kyslá
Bryndzové halušky >> halušky
Bryndzové halušky obr. 1
Bryndzové halušky obr. 2
Bryndzové halušky obr. 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama