Cestoviny so špargľou

17. dubna 2009 v 16:16 |  Cestoviny

Potrebujeme:

  • 500 g cestovín - špirálok
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g šampiňónov
  • 2 ČL citrónovej šťavy
  • 200 g špargle
  • pol ČL sušeného estragónu
  • pol ČL sušenej bazalky
  • 150 g parmezánu
  • kajenské korenie (nemusí byť)
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich, ale asi 120 ml vody si necháme.
2. Pripravíme si omáčku: V hrnci s nepriľnavým dnom na rozohriatom olivovom oleji osmažíme prelisovaný cesnak a očistené, na plátky nakrájané šampiňóny. Miešame, kým huby nepustia tekutinu. Potom pridáme citrónovú šťavu, očistenú a na centimetrové kúsky nakrájanú špargľu, estragón a bazalku. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
3. Za stáleho miešania varíme asi 5 minút tak, aby špargľa bola uvarená, ale chrumkavá. Pridáme horúcu vodu, ktorú sme si nechali z cestovín, cestoviny a polovicu nastrúhaného parmezánu. Miešame, kým sa parmezán neroztopí.
4. Hotové cestoviny dáme na taniere a posypeme zvyšným parmezánom. Ihneď podávame.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama