Dusené bravčové s mrkvou

1. dubna 2009 v 6:35 |  Mäsko

Potrebujeme: 400 g bravčovej sviečkovice, 2 až 3 mrkvy, soľ, mleté čierne korenie, mäsový vývar, 1 biela a 1 červená cibuľa, mletá sladká červená paprika, červené víno, papriková pasta, olej

1. Bravčovú sviečkovicu nakrájanú na kúsky posolíme, okoreníme, posypeme mletou sladkou červenou paprikou, ochutíme paprikovou pastou a necháme 20 minút odstáť na chladnom mieste.
2. Bielu a červenú cibuľu olúpeme, nadrobno pokrájame a orestujeme na oleji. Pridáme odležané, ochutené mäso a spolu opečieme. Zalejeme teplým mäsovým vývarom, prilejeme trochu červeného vína a pod pokrievkou dusíme asi 20 minút.
3. Potom k mäsu pridáme očistenú, na kolieska pokrájanú mrkvu a dodusíme domäkka. Podávame s cestovinami a prizdobíme lístkami tymianu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama