Fazuľovo-tuniakový šalát

17. dubna 2009 v 16:44 |  Šaláty

Potrebujeme:

  • 400 g bielej fazule
  • 1 cibuľu
  • 2 červené cibule
  • 1 bobkový list
  • 2 klinčeky
  • 100 g tuniaka z konzervy (najlepšie vo vlastnej šťave)
  • 3 väčšie mäsité paradajky
  • 2 PL lístkov čerstvej bazalky
  • šťavu z ½ citróna
    Na marinádu:
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 PL vývaru z varenej fazule
  • 1 PL šťavy z konzervovaného tuniaka
  • 2 PL balzamikového octu
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie

Postup:

1. Umytú a prebratú fazuľu namočíme na 8 až 12 hodín do 1,5 l studenej vody. Potom ju s olúpanou celou cibuľou, bobkovým listom a klinčekmi uvaríme do mäkka - trvá to asi 1 hodinu. Dávame pozor, aby sa fazuľa nerozvarila.
2. Z olivového oleja, vychladnutého fazuľového vývaru, tuniakovej šťavy, balzamikového octu, korenia a soli pripravíme v miske marinádu.
3. Uvarenú fazuľu scedíme a ne­cháme vychladiť - uvarenú cibuľu vyhodíme. Vložíme do šalátovej misy a prelejeme marinádou. K fazuli zľahka primiešame na tenké plátky nakrájanú, olúpanú červenú cibuľu, kúsky tuniaka, na kocky nakrájané, olúpané paradajky bez jadierok a lístky bazalky. Nakoniec pokvapkáme šťavou z citróna.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama