Jadranská torta

1. dubna 2009 v 16:46 |  Torty

PRE CELÚ RODINU ČAS PRÍPRAVY: 1 HODINA 30 MINÚT
CESTO:
3 vajcia
60 g práškového cukru
60 g hladkej múky
20 g kakaa
2 lyžice oleja
KRÉM:
200 ml mlieka
100 g krupicového cukru
20 g maizeny
1 žĺtok
50 g zomletých opražených
lieskových orieškov
150 g masla
300 ml šľahačky
30 g cukru
POLEVA:
100 g čokolády na varenie
20 g stuženého pokrmového tuku

POSTUP:


1.

Cesto: Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešame 30 g práškového cukru. 3 žĺtky a 30 g práškového cukru vymiešame dopenista a zľahka spojíme s bielkovým snehom. Pridáme preosiatu múku a kakao a za stáleho miešania prilievame olej. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a
upečieme vo vyhriatej rúre.
30 minút

2.

Krém: Krupicový cukor, maizenu a 1 žĺtok dobre rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania privedieme do varu. Hneď odstavíme a kašu za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu pridáme k zmäknutému maslu a dohladka vyšľaháme. Do maslovej hmoty pridáme pomleté oriešky. Krém nahrubo natrieme na cesto a necháme v chlade stuhnúť.
30 minút

3.

Smotanu na šľahanie s cukrom ušľaháme dotuha a natrieme na krémovú vrstvu. Z čokolády na varenie a z tuku pripravíme čokoládovú polevu a potrieme ňou povrch torty. Keď stuhne, tortu ozdobíme zvyšnou šľahačkou a celými lieskovými orieškami.
30 minút
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama