Jednoduchý slepačí vývar

5. dubna 2009 v 21:08 |  Polievočky

Tip: Tento recept je výborny po "opici"!!!


Kurací vývar >> kuracia polievka








Potrebujeme: kuracie drobky
1,5 l
Kurací vývar >> kuracia polievka
voda (podľa veľkosti drobkov)
2 ks
Kurací vývar >> kuracia polievka
mrkva (stredne veľké)
1
Kurací vývar >> kuracia polievka
petržlen (väčší)
1/4
Kurací vývar >> kuracia polievka
zeler (menší)
1
Kurací vývar >> kuracia polievka
cibuľa (stredne veľká)
1
Kurací vývar >> kuracia polievka
petržlenová vňať (viazanička)
Kurací vývar >> kuracia polievka
soľ
Kurací vývar >> kuracia polievka
vegeta
Kurací vývar >> kuracia polievka
čierne korenie celé
2 ks
Kurací vývar >> kuracia polievka
Postup:
Do hrnca so studenou vodou dáme variť drobky. Keď polievka začne vrieť, znížime teplotu na minimum a z povrchu polievky odstránime šuminy. Potom pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, cibuľu, soľ, vegetu, korenie a všetko varíme do mäkka. Pred dovarením vložíme ešte do polievky viazaničku petržlenovej vňate. Uvarené drobky z polievky vyberieme a polievku dochutíme.

Podávame s rezancami. Podľa chuti si môžete pridať mäso z drobkov, alebo pečeňové halušky.
kuracia polievka kuracia polievka
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama