Jogurtová torta s broskyňami

5. dubna 2009 v 19:59 |  Torty

POTREBUJEME: Cesto: 130 g práškového cukru, 130 g masla, 2 vajcia, 200 až 220 g polohrubej múky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, do pečiva, Plnka: 400 g bieleho smotanového, jogurtu, citrónovú šťavu, 100 g práškového cukru, 20 g želatíny, 250 ml 33-percentnej šľahačky, 2 balíčky vanilínového cukru, Na ozdobu: sterilizované broskyne, podrvené pistácie, nastrúhanú bielu čokoládu, číre tortové želé

1. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a maslom. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a dotuha vyšľahaný sneh. Cesto vlejeme do tortovej formy vymastenej a vysypanej múkou. Korpus pečieme pri teplote 180 °C asi 30 až 40 minút.
2. Plnka: Podľa návodu si pripravíme želatínu. Smotanu vyšľaháme dotuha. Do bieleho jogurtu pridáme práškový cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu a pripravenú želatínu. Primiešame dotuha vyšľahanú smotanu. Plnku navrstvíme na vychladnutý korpus a odložíme ho do chladničky stuhnúť.
3. Tortu ozdobíme nakrájanými broskyňami, zalejeme pripraveným tortovým želé. Až želé stuhne, dozdobíme tortu postrúhanou bielou čokoládou a podrvenými pistáciami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama