
Potrebujeme (4 porcie):
Kačacie prsia 800 g
Jablká 4 ks
Citrónová tráva 2 ks (dostupná v hypermarketoch)
Vlašské orechy 50 ks
Med 50 g
Sójová omáčka 30 g
Soľ, korenie
Postup:
Na koži kačacích pŕs nakrojíme zárezy. Z orechov, medu, soli a sójovej omáčky pripravíme marinádu, do ktorej naložíme nakrojené prsia. Necháme 24 hodín odstáť. Takto namarinované mäso grilujeme, alebo pečieme v rúre pri 160 °C jednu hodinu. Podávame s grilovaným jablkom, z ktorého sme vybrali jaderník, a prelejeme medovo-orechovou marinádou z kačky.
Kačacie prsia 800 g
Jablká 4 ks
Citrónová tráva 2 ks (dostupná v hypermarketoch)
Vlašské orechy 50 ks
Med 50 g
Sójová omáčka 30 g
Soľ, korenie
Postup:
Na koži kačacích pŕs nakrojíme zárezy. Z orechov, medu, soli a sójovej omáčky pripravíme marinádu, do ktorej naložíme nakrojené prsia. Necháme 24 hodín odstáť. Takto namarinované mäso grilujeme, alebo pečieme v rúre pri 160 °C jednu hodinu. Podávame s grilovaným jablkom, z ktorého sme vybrali jaderník, a prelejeme medovo-orechovou marinádou z kačky.