Karamelová roláda

2. dubna 2009 v 14:40 |  Sladučké jedlá

Suroviny: 300 g cukru, 450 g polohrubej múky, 6 vajec, 1 prášok do pečiva, olej. Karamelový krém: 320 g cukru, 2 dl vody, maslo, žĺtok, 1 puding
Postup: Z cukru, žĺtkov, múky, prášku do pečiva vyšľaháme cesto. Opatrne zamiešame sneh z bielkov, trocha vody a oleja. Všetko premiešame a upečieme. Piškótové cesto zrolujeme a necháme ho, kým sa ochladí.
Pripravíme si karamelový krém: z cukru spravíme karamel a za stáleho miešania pridáme dva deci studenej vody. Puding pripravíme podľa návodu, prilejeme do karamelu a miešame. Maslo rozmiešame so žĺtkom, zmiešame s pudingom a necháme vychladnúť. Potom krém natierame na cesto, zrolujeme a necháme stuhnúť. Podávame so šľahačkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama