Kuracia pečeň v jablkovo- škoricovej omáčke

17. dubna 2009 v 16:42 |  Mäsko

Potrebujeme:

  • 600 až 700 g kuracej pečene
  • 2 PL oleja
  • 2 cibule
  • 1 menšiu mrkvu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 jablká
  • 1 KL voňavého korenia
  • štipku mletej škorice
  • 2 klinčeky
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • posekanú pažítku na posypanie
  • soľ

Postup:

1. Kuraciu pečeň umyjeme, na sitku necháme odkvapkať, odblaníme ju a prekrojíme na menšie kúsky.
2. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, ku ktorej po chvíli pridáme očistenú, nastrúhanú mrkvu. Za občasného miešania pražíme 3 minúty, potom pridáme nasekaný cesnak a očistené, nastrúhané jablká. Dusíme asi 6 minút, aby sa jablká dobre rozvarili. Potom pridáme pečeň. Prikryté dusíme na miernom ohni 20 minút, občas zľahka premiešame a podľa potreby podlejeme trochou horúcej vody. Pridáme voňavé korenie, štipku škorice, klinčeky a soľ.
3. V hrnčeku dobre rozmiešame smotanu s múkou a mletou červenou paprikou a vlejeme k pečeni. Premiešame a dusíme ešte asi 6 mi­nút. Pečeň a omáčku podávame s haluškami alebo s cestovinou, posypanú pažítkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama