Maslové croissanty

8. dubna 2009 v 15:17 |  Extra mlsné jazýčky

POTREBUJEME Cesto: 500 až 550 g polohrubej múky, 30 g droždia, 30 g práškového cukru, 250 ml mlieka, 200 g masla, 1 vajce, štipku soli, Plnka: jahodový alebo malinový džem, 50 g rozpusteného masla na potretie, práškový cukor na posypanie

1. Do 150 ml vlažného mlieka dáme rozdrobené droždie, cukor a soľ. Na teplom mieste necháme nakysnúť kvások, ktorý potom dáme do misky spolu s múkou, zvyšným mliekom, maslom a vajcom.
2. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste odpočívať 20 minút. Potom cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru a rozkrájame na rovnaké trojuholníkové diely.
3. Na široký kraj cesta dáme džem a zvinieme od širšieho k užšiemu okraju. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie, povrch potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Vychladnuté posyp e m e práškovým cukrom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 magdalenka magdalenka | 29. května 2011 v 11:28 | Reagovat

:-!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama