Ovocná torta

3. dubna 2009 v 15:12 |  Torty

POTREBUJEME: Cesto: 3 vajcia, 80 g práškového cukru, 80 g polohrubej múky, 20 g maizeny, 2 lyžice kakaa, 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Žltá plnka: 200 ml mlieka, 15 g želatíny, 300 g mäkkého tvarohu, 1 vajce, 50 g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, na špic noža potravinárske žlté farbivo Čokoládová plnka: 200 ml mlieka, 15 g želatíny, 300 g mäkkého tvarohu, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 40 g strúhanej tmavej čokolády, 450 g sterilizovaných broskýň

1. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme polohrubú múku s kypriacim práškom, maizenu, kakao, tuhý sneh z bielkov a premiešame. Cesto dáme do okrúhlej vymastenej a múkou vysypanej formy a vo vyhriatej rúre upečieme. Po upečení necháme vychladnúť a korpus pokvapkáme kompótovou šťavou.
2. V mlieku necháme rozpustiť želatínu. Potom ju na miernom ohni zohrejeme. Tvaroh, práškový cukor, vanilínový cukor, vajce a žlté potravinárske farbivo spolu vymiešame. Pridáme želatínu namočenú v mlieku a premiešame. Plnku dáme na piškótový korpus a odložíme na 30 minút odstáť na chladné miesto.
3. Scedené broskyne nakrájame na kúsky a rozložíme na žltú plnku.
4. V mlieku namočenú želatínu necháme rozpustiť na miernom ohni. Tvaroh, vajce a cukor premiešame. Pridáme želatínu namočenú v mlieku, nastrúhanú čokoládu a premiešame. Plnku rovnomerne rozotrieme na ovocie. Naplnenú tortu odložíme stuhnúť do chladničky na pár hodín. Ozdobíme pokrájanými kúskami broskýň a strúhanou čokoládou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama