Pečený pangas s horčicovou omáčkou

17. dubna 2009 v 16:44 |  Rybky

Potrebujeme:

  • 900 - 1000 g filiet z pangasa
  • 4 PL roztopeného masla
  • štvrťky citróna na ozdobu
  • soľ, mleté čierne korenie
    Na omáčku:
  • 4 PL dijonskej horčice
  • 300 ml smotany na varenie
  • 1/2 ČL kryštálového cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
    Na zahustenie omáčky:
  • 20 g masla
  • 10 g hladkej múky

Postup:

1. Do vymasteného pekáča vložíme rybacie filety. Osolíme, okoreníme a potrieme roztopeným maslom. Pečieme 20 až 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
2. Medzitým si pripravíme omáčku: Všetky prísady pridáme do hrnca s nepripaľujúcim sa dnom a za stáleho miešania ich privedieme do varu. Ak je omáčka príliš riedka, zahustíme ju tak, že vidličkou spolu zmiešame zmäknuté maslo a múku a túto zmes po kúskoch zašľahávame do horúcej omáčky, kým nezhustne. Omáčku udržiavame teplú.
3. Rybu dáme na tanier, prelejeme omáčkou a ozdobíme štvrtinkami umytého citróna. Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama