Rakúska čokoládková torta

4. dubna 2009 v 20:31 |  Torty

250 g horkej čokolády
175 g masla
6 vajec (žĺtky a bielky oddelíme)
200 g práškového cukru
30 g múky s kypriacim práškom
šľahačka

1. Rúru vyhrejeme na 170 °C. Tortovú formu s priemerom 23-26 cm vymastíme tukom.

2. V hrnci roztopíme čokoládu a maslo. Keď je hmota hladká, nádobu odstavíme.

3. Vyšľaháme sneh z bielkov. Do tuhého snehu postupne pridávame 60 g práškového curku a ďalej šľaháme, kým sa cukor neroztopí.

4. V ďalšej nádobe šľaháme žĺtky a zvyšnú časť práškového cukru 5 minút, kým žĺtky nemajú bledú citrónovú farbu. Pridáme čokoládovú hmotu a ďalej šľaháme.

5. Potom pridáme múku a ďalej šľaháme, občas stierame zmes zo stien nádoby.

6. Do čokoládovej zmesi jemne vmiešavame po tretinách sneh z bielkov.

7. Vylejeme ju do formy a pečieme 30-35 minút. Pri pečení sa koláč nadvihne a popraská.

8. Torta je upečená, keď sa nám zdá, že sadla a keď ihloica ostáva po vytiahnutí čistá.

9. Koláč necháme vychladnúť na mriežke.

Puklinkám na povrchu sa nedá vyhnúť. Pre tento druh sú typické. Môže sa podávať so šľahačkou, prípadne sa ozdobiť čokoládovými zvitkami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama