Sacherova Torta - Sacher Torte

4. dubna 2009 v 20:26 |  Torty

Suroviny do tortovej formy s priemerom 24 cm:
150 g jemnej horkej čokolády
125 g masla
125 g cukru
5 vajec
štipka soli
50 g múky
50 g škrobovej múčky (maizeny)
50 g mletých mandlí
1/2 vanilkového struku

1. Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou.

2. Žĺtky s cukrom ušľaháme na penu (cca 8min.)

3. Z bielkov so soľou urobíme tuhý sneh.

4. Zmiešame múku, prášok do pečiva, škrobovú múčku, pomleté mandle a dreň z vanilkového struku.

5. Sypkú zmes spolu so snehom zľahka vmiešame do rozpustenej čokolády.

6. Rúru vyhrejeme na 180 °C.

7. Formu potrieme maslom a vysypeme múkou a naplníme cestom.

8. Pečieme 45 minút, potom ešte 15 minút necháme vo vypnutej rúre (čas pečenia môže byť v závislosti od typu rúry aj kratší.

9. Tortu môžeme potrieť marhuľovou marmeládou a polejeme čokoládovou polevou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama