Šalát Cézar

20. dubna 2009 v 16:45 |  Šaláty

4 PORCIE, ČAS PRÍPRAVY: 45 MINÚT
200 g jemnej zelenej fazuľky n 1 hlávka kučeravého zeleného šalátu (450 g)
1 malá hlávka čakanky
4 stopky vňaťového zeleru
400 g upečených kuracích pŕs bez kože
1 konzerva sardeliek (50 g)
1 strúčik cesnaku
1 bageta pokrájaná na 12 tenkých krúžkov
DRESING CÉZAR:
1 lyžica dijonskej horčice
3 lyžice olivového oleja
2 lyžice vínneho octu
2 lyžice nízkotučného bieleho jogurtu
0,5 lyžičky práškového cukru
0,5 lyžice worcesterskej omáčky
mleté čierne korenie
soľ
1 natvrdo uvarené vajce
30 g postrúhaného parmezánu

POSTUP:


1.

Zelenú fazuľku uvaríme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Vychladnuté fazuľky prekrojíme na polovicu a dáme do veľkej šalátovej misy.

2.

Umytý šalát potrháme na menšie kúsky, čakanku nahrubo pokrájame, zeler a kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky. Všetko pridáme do misy k pokrájanej fazuľke, premiešame a dáme vychladiť.

3.

Sardelky preložíme do misky a pridáme 1 lyžicu oleja, v ktorom boli naložené. Cesnak na doske roztlačíme a pridáme k sardelkám. Zmes vidličkou roztlačíme napastu, ktorou potrieme plátky bagety, rozložíme ich na plech a v horúcej rúre upečieme. Upečené vychladnuté bagety polámeme na menšie kúsky - krutóny.

4.

DRESING CÉZAR: Horčicu vymiešame s olivovým olejom, vínnym octom, jogurtom, cukrom, worcesterskou omáčkou, mletým čiernym korením a so soľou.

5.

Uvarené vajce olúpeme, pokrájame nadrobno a vmiešame do dresingu. Polovicu dresingu nalejeme na vychladený šalát a premiešame.

6.

Pridáme krutóny, premiešame a prelejeme zvyšným dresingom. Nakoniec šalát ozdobíme hoblinkami parmezánu. Hneď podávame.

elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 3 - 5 minút
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama