
čierne korenie mleté
Postup:
Na panvici rozohrejeme olivový olej spolu s roztlačeným cesnakom a smažíme, kým cesnak nezačne "syčať".
Pridáme krevety, premiešame a prilejeme biele víno, alebo citrónovú šťavu a za občasného miešania varíme, kým krevety nezružovejú.
Nakoniec primiešame petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením.
Pridáme krevety, premiešame a prilejeme biele víno, alebo citrónovú šťavu a za občasného miešania varíme, kým krevety nezružovejú.
Nakoniec primiešame petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením.
Podávame s ryžou alebo s chrumkavými toustami.
V niektorých receptoch píšu, že krevety sa pred úpravou na panvici majú chvíľu variť vo vode s pokrájanými citrónmi, ale ja to tak nerobím.
Potrebujeme: 2 PL | ![]() | olej olivový (alebo 60g masla) |
4 ks | ![]() | cesnak (strúčiky) |
500 g | ![]() | krevety (tigrie, rozmrazené) |
2 PL | ![]() | víno biele (suché, alebo citr. šťava) |
![]() | petržlenová vňať | |
![]() | soľ (morská) | |
![]() | ||
![]() |