Silvestrovské krevety

5. dubna 2009 v 20:52 |  Sviatočné jedlá

čierne korenie mleté

Postup:
Na panvici rozohrejeme olivový olej spolu s roztlačeným cesnakom a smažíme, kým cesnak nezačne "syčať".
Pridáme krevety, premiešame a prilejeme biele víno, alebo citrónovú šťavu a za občasného miešania varíme, kým krevety nezružovejú.
Nakoniec primiešame petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením.

Podávame s ryžou alebo s chrumkavými toustami.

V niektorých receptoch píšu, že krevety sa pred úpravou na panvici majú chvíľu variť vo vode s pokrájanými citrónmi, ale ja to tak nerobím.
Potrebujeme:
2 PL
Silvestrovské krevety >>
olej olivový (alebo 60g masla)
4 ks
Silvestrovské krevety >>
cesnak (strúčiky)
500 g
Silvestrovské krevety >>
krevety (tigrie, rozmrazené)
2 PL
Silvestrovské krevety >>
víno biele (suché, alebo citr. šťava)
Silvestrovské krevety >>
petržlenová vňať
Silvestrovské krevety >>
soľ (morská)
Silvestrovské krevety >>
Silvestrovské krevety obr. 1
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama