Svadobná torta

17. dubna 2009 v 15:39 |  Torty

Potrebujeme:

  • Na 4 pláty cesta:
  • 4 x 100 g hrubej múky
  • 4 x 1 ČL kypriaceho prášku
  • 4 x 50 g mletých mandlí
  • 4 x 3 vajcia
  • 4 x 3 PL horúcej vody
  • 4 x 150 g práškového cukru
    Na krém:
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 4 PL vajcového likéru
  • 500 ml mlieka
  • 1 balíček krémového prášku Zlatý klas
  • 60 g hladkej múky
  • 1 balíček vanilínového cukru
    Navyše:
  • 6 PL vajcového likéru
  • 150 g marhuľového džemu
  • 200 g marcipánu
    Na ozdobenie:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky stužovača šľahačky
  • 60 g práškového cukru

Postup:

1. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Vajcia rozklepneme a žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vyšľaháme žĺtky, cukor a horúcu vodu do peny. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a pomleté mandle. Premiešame a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 12 minút.
2. Upečený plát cesta vyklopíme na čistú utierku posypanú cukrom a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Potom opatrne stiahneme papier a plát preložíme na čistý papier. Takto upečieme ďalšie tri pláty cesta.***
3. Pripravíme maslový krém: 400 ml mlieka s vanilínovým cukrom dáme variť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame krémový prášok Zlatý klas a hladkú múku a nalejeme do horúceho mlieka. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občas­ného premiešania úplne vychlad­núť. Zmäknuté maslo s cukrom a vajcovým likérom vymiešame dohladka. Po častiach pridáme vychladnutý puding a premiešame.
4. Všetky pláty cesta orežeme do tvaru štvorca (asi 27 x 27 cm). Na prvý plát rozotrieme tretinu krému. Položíme druhý plát, ktorý pokvapkáme polovicou vajcového likéru a natrieme džemom. Na džem položíme plát marcipánu a marcipán natenko natrieme džemom. Položíme tretí plát, pokvapkáme ho zvyšným likérom, natrie­me druhou tretinou krému a pri­kry­jeme posledným štvrtým plátom.
5. Vrch a boky torty natrieme zvyšným krémom. Tortu odložíme na hodinu do chladu. Vychladenú smotanu asi pol mi­núty šľaháme. Oba stužovače zmiešame s cukrom, pridáme do šľahačky a vyšľaháme dotuha. Pred podávaním tortu ozdobíme šľahačkou, kandizovanými kvetmi a perličkami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama