Vareškový zákusok

17. dubna 2009 v 16:47 |  Sladučké jedlá

Potrebujeme:

  • Na cesto:

  • 350 g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 200 g kryštálového cukru
  • 120 g stuženého pokrmového tuku
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice oleja
  • 150 až 200 ml mlieka
  • tuk na vymastenie a múku na vysypanie plechu
  • štipku soli
    Na polevu:
  • 180 g masla
  • 4 PL rumu
  • 3 PL horúcej vody
  • 300 g práškového cukru
  • 40 g kakaa

Postup:

1. K preosiatej múke s kyp­riacim práškom pridáme cu­kor, soľ, rozpustený tuk, vajcia, olej a mlieko. Všetko spolu v mis­ke zmiešame. Vypracujeme hustejšie cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
2. Cesto vložíme do pred­hriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme 25 až 30 mi­nút. Po upečení druhým koncom varešky urobíme po celom ceste jamky.
3. Pripravíme polevu: V rajnici rozpustíme maslo, pridáme rum a vodu a primiešame cukor s kakaom. Za stáleho miešania pomaly varíme, kým nevznikne hladká poleva. Polevu necháme mierne vychladnúť, potom rovnomerne nalejeme na upečené cesto a tým naplníme aj všetky jamky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama