Veľkonočná hrudka

4. dubna 2009 v 19:55 |  Sviatočné jedlá

POTREBUJEME: 2 litre mlieka, 20 vajec, 2 lyžice soli, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, nasekanú pažítku alebo petržlenovú vňať

1. V 2 litroch studeného mlieka dobre rozmiešame 20 vajec. Pridáme soľ a mleté čierne korenie. Za stáleho miešania zmes pomaly privedieme do varu. Miešame dovtedy, kým sa tekutá zmes nezmení na hrudkovitú hmotu. Potom vypneme plameň a zmes necháme chvíľu vychladnúť.
2. Pripravíme si sitko s čistou gázou alebo utierkou. Zmes opatrne precedíme cez gázu, vzniknutú hmotu zaviažeme a zavesenú ju necháme vychladnúť do druhého dňa.
3. Hotovú, vychladnutú hrudku pokrájame. Na tanieri ju môžeme ozdobiť šľahačkou, do ktorej vmiešame postrúhaný chren. Pre farebnosť môžeme pridať aj pásiky kápie.
Dobrý tip:
Na ochutenie aj pre farebnosť môžeme do ešte tekutej zmesi pridať nasekanú pažítku alebo petržlenovú vňať. Pažítka alebo petržlen vytvorí v reze pekný vzor.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama